7 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Fem tips vid badrumsrenovering

För att en badrumsrenovering ska lyckas behöver du följa våra fem tips, då ger du dig själv den bästa chansen att verkligen få till dina drömmars badrum så lyckat och prisvärt som möjligt.

1. Jämför olika badrumshantverkares priser

En komplett badrumsrenovering omfattar många olika arbetsmoment. Allt från dragning av el och sätta kakel till att montera badrumsinredning utan att förstöra tätskiktet. Det gör att det ofta är flera olika typer av hantverkare inblandade, även om du bara har kontakt med en huvudentreprenör som sköter din badrumsrenovering.Därför bör du aldrig skriva avtal med den hantverkare du först kommer i kontakt med utan ha istället lite is i magen och försök prata med några olika badrumshantverkare innan du gör ditt val. Det låter dig ställa deras priser mot varandra och du får en bättre känsla för vem som förstår dina behov och önskemål bäst.

2. Göra något moment själv?

En del av arbetet vid en badrumsrenovering måste alltid utföras av utbildad fackman, men mycket går också att göra själv. Men även om du exempelvis får lägga tätskikt och sätta kakel på egen hand så bör du aldrig ge dig på det om du är tveksam till hur det ska gå till. Misslyckas du så kan det betyda jättestora skador längre fram när fukten tränger igenom, skador som din försäkring då sannolikt inte täcker eftersom du utförde jobbet själv.För en dialog med din badrumshantverkare om vilka delar av arbetet du eventuellt vill göra själv och kom överens om en bra lösning.

3. Att välja inredning inför badrumsrenovering

Lite grovhugget kan man säga att det finns två typer av människor när det gäller valet av badrumsinredning när ett badrum byggs om; de som detaljplanerar varenda skruv och handukshängare, och de som lägger max två minuter på det och tar första bästa förslag från en katalog eller från hantverkaren själv.Det som kan vara värt att komma ihåg är att seriösa badrumshantverkare ofta kan erbjuda rabatterat pris på såväl badrumsinredning som kakel genom att de har direktkontakt med stora återförsäljare och grossister. Fråga alltid om det i samband med att du väljer badrumshantverkare.

4. Priset på arbetet kan halveras

Med hjälp av ROT-avdraget får du som köper tjänster av en hantverkare för att renovera badrummet dra av halva kostnaden för själva renoveringsarbetet, en halvering som ger effekt omedelbart på den faktura du får efter avslutat arbete. Det du lägger på kakel, inredning och andra material omfattas dock inte utan bara själva priset för hantverkarnas arbete blir halverat. Du får göra max 50 000 kronors avdrag per person och kalenderår så om arbetskostnaden överstiger detta belopp och ni är två vuxna i hemmet kan det vara klokt att dela upp fakturan emellan er. För dialog med hantverkarna om detta.

5. Snåla inte – en renovering sker så sällan

Givetvis ska du inte spräcka din budget men kom ihåg att en badrumsrenovering antagligen inte är något du gör särskilt ofta, och även om det kan vara frestande att välja billigaste möjliga lösning hela vägen så kan den där lilla extra detaljen eller lyxen i valet av duschkabin, inredning eller kakel ändå innebära både förhöjd livskvalitet men också ett väsentligt högre värde på din bostad. Något som kan ge tillbaka pengarna och mer därtill den dagen det blir dags att sälja.


Ta in prisförslag på badrumsrenovering här >>