7 personer har gjort en prisförfrågan det senaste dygnet.

Hitta bästa hantverkaren för ditt badrum, så här gör du

När du behöver en hantverkare till ditt badrum finns det flera sätt att säkerställa att du hittar den bästa hantverkaren till det bästa priset, anpassad just till ditt badrum.

Ett bra sätt är att ställa dessa frågor till de badrumsfirmor som du har kontakt med och begär in priser från, genom att se hur pass väl de svarar så får du snabbt en bild av vilken firma som bör få äran att renovera just ditt badrum.

Har ni F-skatt?

Kan tyckas självklart men det händer att privatpersoner utger sig för att vara företag trots att de inte har någon registrerad firma, vilket också kallas F-skattesedel. Be därför om företagets organisationsnummer och slå en signal till Skatteverket för att kontrollera att företaget existerar.

Kan jag se andra badrum ni har renoverat?

Be badrumshantverkarna att visa upp bilder och exempel på tidigare badrumsjobb som de har utfört, och gärna med kontaktuppgifter till kunderna de utfört arbetet åt. Detta kallas för ”referenskunder” och är ett bra sätt att höra någon annans åsikt om företaget i fråga.

Kan jag få en specificerad offert?

Om du får en detaljerad offert blir det mycket lättare för dig att ta ställning till om kostnaden är bra eller inte och även att direkt se hur stort ditt ROT-avdrag på arbetskostnaden blir.

Tar ni betalt per timme eller fast pris?

Svaret på denna fråga är inte alltid så enkelt att värdera och ibland kan en löpande räkning för badrumshantverkaren vara bäst medan det andra gånger kan kännas tryggt att vara överens på förhand. Oavsett är det bra att reda ut betalningsmetoden tidigt i din relation med hantverkarna.

Löser ni renoveringen av badrummet från början till slut?

Se till att det är tydligt vad hantverkarna åter sig att göra. Allra helst vill du sannolikt att de ska sköta precis allt, från rivning av befintligt badrum till att färdigställa det nya badrummet in i minsta detalj. Men förutsätt inget utan fråga vad deras offert omfattar (om det inte redan står specificerat i den).

När ska betalningen ske?

Även om det kan finnas särskilda omständigheter då ett badrum ska betalas helt eller delvis i förskott så gäller tumregeln att endast betala det pris ni slutit avtal om efter att renoveringen av ditt badrum är färdig och besiktigad. Ha det som utgångspunkt och föreslår hantverkarna att betalning bör ske i förskott bör du dra öronen åt dig och ifrågasätta varför. Ibland kan det som sagt finnas giltiga skäl men generellt ska det inte behövas.


Ta in prisförslag på badrumsrenovering här >>